شیر سوزنی

شیر سوزنی

Needle Valve

شیر سوزنی یا Needle Valve، شیری است که برای کنترل نرخ جریان از آن استفاده می شود. شیرهای سوزنی از سایز 1.8 تا 2 اینچ در مدل های مختلف اعم از تخلیه دار، سه راهی و … در بازار یافت می شوند. شیر سوزنی در کنترل نرخ جریان گازها و سیستم های هیدرولیک نقش مهمی دارد. رایج ترین جنس مورد استفاده این شیر ها برنج و استنلس استیل است. بسته به جنس و سایز، قیمت این شیرها متغیر است.

فارس استیل

کارشناس فروش
بخش لوله و شیرآلات

شیر سوزنی وارداتی

کدنامسایز (اینچ)فشار کاریبرندتحویلواحد فروشقیمت(ریال)
شیر سوزنی سایز "1.2 وارداتی"1.23000وارداتیانبار تهرانتعدادتماس بگیرید
شیر سوزنی سایز "1 وارداتی"13000وارداتیانبار تهرانتعدادتماس بگیرید

شیر سوزنی داخلی

کدنامسایز (اینچ)فشار کاریبرندتحویلواحد فروشقیمت(ریال)
شیر سوزنی سایز "1.2 داخلی"1.23000داخلیانبار تهرانتعدادتماس بگیرید
شیر سوزنی سایز "1 داخلی"13000داخلیانبار تهرانتعدادتماس بگیرید

شیر سوزنی (Needle Valve) چیست و نحوه کارکرد آن چگونه است؟

به منظور کنترل نرخ عبور جریان سیال یا گاز از شیر سوزنی یا Needle Valve استفاده می شود. این شیر کنترل نرخ جریان سیال یا گاز را به صورت تدریجی و آهسته آهسته انجام می دهد. شیر سوزنی (Needle Valve) را می توان یک شیر انسدادی قابل اطمینان در نظر گرفت. با در نظر گرفتن تمام این مزیت ها، شیر سوزنی افت فشار زیادی را از ورود سیال تا خروج آن ایجاد می کند و به همین دلیل در نرخ های پایین جریان استفاده می شوند. شیرهای سوزنی دارای پورت های متغیر از 1.8 اینچ تا 2 اینچ هستند. این شیرها در کنترل نرخ جریان گاز مانند پروپان و … بسیار کاربرد دارند.

شیر سوزنی (Needle Valve) یک مجرا با انتهای مخروطی شکل است که با چرخش یک عملگر که بالا و پایین می رود آن را باز و بسته می کند. استم (Stem) شیر به یک پلانجر متصل است و زمانی که استم چرخانده می شود پلانجر روی رزوه بالا یا پایین می رود. به منظور جلوگیری از باز شدن کامل پلانجر، یک مهره قفل شونده در داخل شیر قرار داده شده است. زمانی که پلانجر پایین می آید، سیت (Seat) مخروطی شکل در تماس با انتهای تیز و مخروطی آن قرار می گیرد و مجرای شیر را به طور کامل می بندد. برای متصل شدن شیر سوزنی به هر وسیله ای مانند لوله و شلنگ طرح ها و اندازه های مختلفی از پورت وجود دارد. کلاهکی که به غلاف شیر وصل شده است، از جنس های مختلفی مانند برنج یا فولاد ضدزنگ است. باکمی توجه به رزوه ها، می توان فاصله بین انتهای مخروطی پلانجر و سیت (Seat) را مشخص کرد. با توجه به فاصله مشخص شده نرخ جریان قابل تنظیم است پس با جابه جا کردن مکان پلانجر می توان نرخ جریان را از صفر تا حداکثر مقدار ممکن تنظیم کرد.

انواع شیر سوزنی (Needle Valve)

شیرهای سوزنی به طور کلی به سه دسته ی شیر سوزنی موتوری، رزوه ای و زاویه ای تقسیم می شوند. شیرهای سوزنی رزوه ای دستی متداول ترین نوع این شیرها هستند که توضیحات آن در بخش بالا ذکر شد. در ادامه به توضیح دو نوع دیگر این شیر پرداخته می شود.

در شیرهای سوزنی موتوری از عملگر دستی استفاده نشده است اما به جای آن از یک سیستم پنوماتیک یا یک عملگر الکتریکی به منظور چرخاندن و متصل شدن به پلانجر استفاده شده است. این شیرها قابلیت کنترل از راه دور را دارند و می توان آن ها را در یک سیستم حلقه بسته استفاده کرد. همچنین می توان آن ها را به یک تایمر متصل و کنترل نرخ جریان را از دور کنترل کرد.

در شیرهای سوزنی زاویه ای، جریان ورودی و خروجی با یک دیگر زاویه 90 درجه می سازند. وجود این زاویه 90 درجه به شیر امکان یکپارچگی بهتر سیستم را می دهد.

نحوه انتخاب شیر سوزنی (Needle Valve) و کاربردهای آن

شیر سوزنی با توجه به عملکردی که دارد، در کنترل دقیق نرخ جریان یا قطع و وصل کردن جریان یک سیال (مانند پروپان) استفاده می شود. با انتخاب درست این شیر می توان آن را برای هر نوع سیال یا گازی استفاده کرد.

یکی از بزرگ ترین چالش های موجود، انتخاب صحیح یک محصول متناسب با نیاز مشتری است. به هنگام انتخاب شیرهای سوزنی نیز پارامترها و فاکتورهای زیادی را باید مدنظر قرار داد که مهم ترین آن عبارت اند از جنس، فشار، اندازه و دما.

  1. جنس

رایج ترین متریال سازنده این شیرها برنج و استنلس استیل (فولاد ضدزنگ) است. ازآنجایی که خواص شیمیایی برنج و استنلس استیل مقاومت بسیار بالایی دارند، استفاده از این دو متریال بسیار متداول است اما در کاربردهایی خاص از متریال های دیگری نیز استفاده می شود.

جنس برنج در سیستم های هیدرولیک، آب آشامیدنی و لوله کشی های گاز کاربرد دارد. همچنین در دمای بالا نیز از این جنس استفاده می شود. شیرهای سوزنی برنجی در انتقال سیالات خنثی و غیر خورنده به خصوص انتقال آب آشامیدنی کاربرد فراوان دارند اما برای انتقال سیالاتی مانند اسید، کلریدها، آب دریا و مقطر مناسب نیستند.

فولاد ضدزنگ ازآنجایی که مقاومت بالایی در برابر دما و فشار بالا دارد و همچنین مقاومت شیمایی بالایی دارد، در انتقال بسیاری از سیالات کاربرد بسیار دارد. ضمناً در انتقال سیالات خورنده و سخت مانند آب شور (آب دریا) استفاده می شود.

  1. فشار

برای کاربردهایی که نیاز به فشارهای بالا است از شیرهای سوزنی با قابلیت تحمل فشار  psi4000 تا 5000 و دمای 38 درجه سانتی گراد را دارد استفاده می شود. همچنین در کاربردهایی مانند هیدرولیکی فشار بالا که نیاز به فشارهای بسیار بالا است نیاز به شیرهای با قابلیت تحمل فشار  psi10000 و دمای 38 درجه سانتی گراد است. در فشارهای پایین نیاز به طراحی های خاص مانند شیرهای سوزنی وکیوم است.

  1. اندازه

انتخاب اندازه درست شیر سوزنی می تواند عملکرد مؤثر سیستم را بالا ببرد و خوردگی و نشت را کاهش دهد. همان طور که گفته شد پورت شیرها می تواند اندازه های متفاوتی داشته باشد (1.8 اینچ تا 2 اینچ) یا دارای نری یا مادگی باشند. استانداردهای رایج رزوه در این شیرها عبارت اند از: NPT، BSP و Metric

  1. دما

در دماهای بالا و پایین، شیرهای سوزنی مناسب هستند اما باید جنس غلاف و ماده آب بندی به درستی انتخاب شود. رایج ترین مواد آب بندی، تفلون یا PTFE (دمای 54- تا 232 درجه سانتی گراد) و پلی اتر اتر کتون یا PEEK (به منظور افزایش مقاومت تا 315 درجه سانتی گراد) هستند.

مراحل درخواست سفارش

 می توانید با توجه لیست خرید خود، با کارشناسان فروش فارس استیل تماس گرفته و مطابق آخرین قیمت بازار، قیمت تجهیزات مورد نیاز خود را بگیرید. سپس اقدام به ثبت سفارش خود کنید. دریافت فاکتور رسمی و بازرسی محصول جز خدمات اصلی شرکت فارس استیل محسوب می شود. در نهایت سفارش خود را در محل مورد نظر تحویل بگیرید.

برخی از مشتریان ما